bg ro

Потопяема дренажна помпа TOP 2

Помпите от серия TOP се препоръчват за пренасяне на чиста вода, без наличие на абразивни частици. Използваното конструктивно решение предоставя, простота в експлоатацията и безопасност, дори при непрекъснато функциониране (напр. във фонтани), благодарение на пълното охлаждане на двигателя. Помпите разполагат с достатъчен запас от мощност и двойно механично уплътнение.
Опростения демонтаж на двигателя и помпата ги правят много удобни за техническо обслужване или евентуален ремонт. Тези помпи са особено подходящи при извънредни ситуации - за пресушаване на наводнени помещения с неголям обем; за изпразване на басейни, цистерни, аквариуми; за преработка на битови отпадни води от перални и съдомиялни машини; за подаване на вода в градински фонтани; за напояване на малки цветни, зеленчукови и овощни градини (ръчно или чрез напоителни устройства); за пресушаване на малки канализационни шахти и пр.

РАБОТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

    Дебит до 220 l/min (13.2 m³/h)
    Напор до 9 m

ЕСПЛОАТАЦИОННИ ГРАНИЦИ:

    Дълбочина на потапяне до 3 m
    Температура на течността до +40°C (температура на течността до +90°C не повече от 3 минути!)
    Ниво на изпомпване до 14 мм от дъно
    Преминаване на твърди частици в суспензия до 10 мм

КОНСТРУКТИВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

    Корпус на нагнетателната част: технополимер подсилен със стъкло, особено устойчив на корозия и динамично въздействие, с резбово присъединяване ISO 228/1
    Смукателна решетка: технополимер
    Работно колело: отворен тип от Noryl GFN2V
    Основа на двигателя: неръждаема стомана AISI 304
    Вал: неръждаема стомана EN 10088-3-1.4104
    Двойно уплътнение: механично уплътнение от керамика-графит-NBR, с преградена маслена камера и вътрешно маншетно уплътнение, за да предпази механичните уплътнения в случай на работа на помпата на сух ход.
    Двигател: потопяем, асинхронен, монофазен двигател пригоден за продължителна работа.
    Мощност 0.37 kW
    КС 0.50
    Присъединяване 1¼"