За Pedrollo S.p.A

ИСТОРИЯТА И РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕС ЕТИКАТА


Истинското богатство на човечеството - това е водата, а не нефтът. Хората са готови да воюват за притежанието на това "синьо злато" на планетата; без вода не съществува сигурност, просперитет, да не говорим за развитие. За да разбере какви са възможните сценарии за икономическо и промишлено развитие при такива обстоятелства, Силвано Педроло посещава Дубай през 1974 г., когато там водата струва повече от петрола и вече се мисли, че ресурсът e на изчерпване. Педроло търси инвеститори, интересуващи се от ново поколение помпи, произведени в Италия и потенциален пазар за този сектор.


В тези години Дубай представлява малък град на брега на Персийския залив и направо е невъзможно човек да си представи, че в тези пясъци ще разцъфне една от най-разкошните столици на света. Педроло се среща с бизнесмени и длъжностни лица от арабската държава на които обяснява, че благодарение на помпи в пустинята може да блика вода.


Така се ражда компанията, превърнала се в един от водещите производители на помпи в света. Компания, която никога не променя ангажимента си: сътрудничество с цел решаване на проблемите за снабдяване с вода. Педроло развива пазара само за няколко години: след Дубай, компанията става известна в целия Близък Изток, след това в Латинска Америка, Африка ... После идва ред на Бангладеш, където Педроло среща човек, който го моли да разработи евтина помпа с малка мощност, която може да се продава с хиляди. Резултатът е водна помпа, която струва колкото две пици, от която са изпратени количества достатъчни за една провинция: благодарение на това земеделските производители вече не са зависими единствено от дъждовете, а същата година оризовата реколта е безпрецедентно висока. Стойността на водата става реална, осезаема и от тогава водните системи се считат за основен актив.В продължение на повече от 40 години, компанията Pedrollo разширява присъствието си в целия свят, продължава да разработва и произвежда помпи, които дават възможност да се доставя вода, там където е най-необходима. Където има източник на вода, земята отново възвръща живия си цвят и възражда надежда. С всеки  сондаж или кладенец и най-сухите земи се връщат към живот.

По същия начин Педроло вярва, че за да дава плод, солидарността е ангажимент, който трябва да се "култивира" всеки ден. Днес повече от всякога, компаниите трябва да имат социална цел, да се чувстват отговорни, да променят света, да подпомогнат развитието на хората и техните страни.

С времето компания Pedrollo S.p.A. достига международно ниво и е призната за един от световните лидери в производството на електрически водни помпи. Днес производството на Pedrollo се разполага на площ надхвърляща 100 000 м². Това представлява цял промишлен район, обединяващ няколко подразделения, всяко от които има своя собствена структура и място в системата на производството. Pedrollo S.p.A е постоянно разрастващо се предприятие и обемът на производството вече достига 2 милиона помпи на година.
В целия производствен цикъл, компания Pedrollo спазва най-високи стандарти за качество. Този резултат е възможен не толкова благодарение на технологиите и
оборудването, а преди всичко на професионализма и компетентността на всички нива в технологичната и административната верига.
Провежданите в компания Pedrollo изследвнания и разработки се отнасят не само за крайния продукт, но също така и за оборудването и процесите, внедрени в етапите на производство. Към компетентността на персонала в инженерните и технологични операции също се прилагат много високи стандарти, като често се изисква, пряка изработка на оборудването необходимо за производството. В допълнение, характера на многобройните уникални заявки за патенти, изискват максимално ниво на защита, което се осигурява от прилагането на процеси, съоръжения и оборудване в рамките на самата компания. От своя страна, тази "концентрация на производството" има положителен ефект, върху общото ниво на качеството предоставяно от компанията, не само на крайния продукт, а и по цялата производствена верига.